Tijdens een korte periode van gematigde Corona krijgt Herman als troost deel 1 uit de nieuwe reeks van Willem Ritstier en Eric Heuvel cadeau. De naam van de hoofdpersoon, Jeff Rylander, doet een spannend plot vermoeden.
Na een nipje van de hete thee en een klein hapje van zijn beschuitje begint hij te lezen. Het begin komt hem meer dan bekend voor. Een dreinend ventje tijdens de aankomst op een vliegveld. Voor hem de grootste reden om elke vakantie zo dicht mogelijk bij huis te vieren.
De hoofdpersoon wordt meteen gepresenteerd als het type klaploper. Overal schulden, leven bij de dag en springend van de ene vrouwelijke slaapkamer naar de andere. Vroeger toen hij jong was droomde Herman wel eens van zo’n leven, maar tegenwoordig hecht hij meer waarde aan Babs die keurig op tijd voor zijn natje en droogje zorgt.
Door de schulden is Rylander continu op de vlucht. Diverse achtervolgingen proberen zijn problematische leefsituatie duidelijk te maken. Als hij ook nog een belangrijk item van een maffiabaas vindt, wordt het helemaal tricky. Door zijn karakter en persoonlijkheid weet hij zich steeds uit de kritische situaties te redden.
Herman neemt nog een slokje van zijn thee en legt het stripboek even aan de kant. Er is iets met het boekje wat hem tegenstaat, maar waar hij de vinger niet op kan leggen. Na het verorberen van nog een beschuitje valt de munt. Dit verhaal is bedoeld voor de standaard actiefilm. Een soort Jack Reacher, ook met de initialen J.R., met bovengemiddeld gooi en smijtwerk. Snelle opeenvolgende actie, spectaculaire achtervolgingen en rake klappen. Misschien dat het bij sommige lezers aanslaat, maar hij vindt het meer iets voor Hollywood.
De tekeningen van Eric Heuvel vindt Herman zoals altijd prima. Hij weet de sfeer van het eiland goed te raken en werkt alle details nauwkeurig uit. De overeenkomsten met January Jones zijn duidelijk herkenbaar. Misschien moet Willem Ritstier een masterclass volgen bij Martin Lodewijk. Het basisidee voor deze nieuwe reeks is namelijk wel goed. Met een kleine verandering hier en een ietsie correctie daar, zou het best een populaire serie kunnen worden.