Josje scoort! 1 - Deel 1

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Deel 1
Nieuw
Josje scoort! 1
Softcover
€ 8,95

Inhoud

Na het stopzetten van Roel Dijkstra besloten Roelof Wijtsma en Willem Ritstier hun samenwerking voort te zeten en bedachten een nieuwe opzet. Dat werd een serie korte verhalen voor een jonger publiek met Josje, een meisje van rond de dertien jaar, in de hoofdrol. Naast het voetballen komen er ook maatschappelijke onderwerpen aan bod. Het is de bedoeling dat het een strip van deze tijd wordt, die kan inspelen op de hedendaagse ontwikkelingen.

Josje Scoort! creëerden ze voor het stripblad Jump. Het album bevat al deze verhalen, aangevuld met een kort verhaal uit het meidenblad Tina en één gloednieuw verhaal. Op het album prijkt het cijfer 1, het zou dus niet bij een eenmalig album kunnen blijven.

Korte inhoud deel 1: Voetballen is de grootste hobby van Josje. Daarom gaat ze, zodra ze is verhuisd, op zoek naar een voetbalvereniging in het nieuwe dorp. Het wordt het gemengde team Kalkberg '90, waarin Josje al meteen opvalt. Ze ontmoet Arezo, die ook graag voetbalt en later door Josje wordt geïntroduceerd bij Kalkberg '90. Samen met haar en de andere spelers beleeft Josje uiteenlopende avonturen waarbij ze op haar eigen manier een dierenasiel van de ondergang redt en opkomt voor haar vrienden als zij gepest worden.

Overige productgegevens

Held/serie: Josje scoort!
Reeks/Deel: Josje scoort! 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789464860467
Scenarist(en): Ritstier, Willem
Tekenaar(s): Wijtsma, Roelof
Genre(s): Meidenstrip, Voetbal
Uitgever: Personalia

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00