Lees hier een klein interview met de auteur van dit album
Dit boek vertelt hoe de nalatenschap van Hergé beheerd wordt. Dat gaat niet altijd goed, verkeerde keuzes en hoogmoed holden het fortuin flink uit.
Hergé legde de basis voor het enorme succes van Kuifje, maar verzeilde na de tweede wereldoorlog in een burnout en depressies. Hij begon een nieuw leven met de 25 jaar jongere Fanny, werd een aanhanger van de Tao en was op het eind van zijn leven sereen en onthecht. Na zijn overlijden in 1983 kwam het Kuifje imperium in handen van zijn weduwe Fanny en haar tweede echtgenoot Nick Rodwell. Het bedrijf dat de Kuifje-erfenis beheert is structureel verliesgevend. Voor de buitenwereld wordt dit verhuld met een knap staaltje window dressing. Het scheelde niets of de rechten op Kuifje kwamen in handen van derden.
De auteur fileert al deze geheimen en geeft duiding aan het beleid van de Rodwells. Dit boek is onthullend, meeslepend en vol verrassende verbanden. Het bevat veel nieuwe details, zoals: Hergé maakte wèl een testament, wie was de derde vrouw in het leven van Hergé, hoe veroverde de grillige Nick Rodwell zijn positie, wat leverde de Kuifjefilm op, hoe wordt het Hergé museum alsnog winstgevend gemaakt en wie tekende nu eigenlijk als eerste de Yeti.
Een must voor de vele duizenden liefhebbers van het werk van Hergé!
Jean-Pierre Levée (1964) studeerde rechten, werd bankier en financieel expert. Hij is Kuifjeliefhebber en -kenner. Hij heeft de Belgische nationaliteit, maar woont en werkt sedert 2002 in Nederland. De auteur gebruikt een pseudoniem.
Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.