In maart 1828 komt in Bremen een opzienbarende misdaad aan het licht die de Duitse stad doet huiveren. Al tijdens de eerste verhoren bekent de 43-jarige Gesche Gottfried (1785 - 1831) dat zij vijftien naasten dodelijk heeft vergiftigd met ‘muizenboter’. Onder hen haar kinderen, twee echtgenoten, verloofde, ouders en buren. De schok is des te groter omdat de vrouw bekendstaat als weldoenster. Haar bijnaam luidde 'De engel van Bremen'.
Executie
In 1931 komt een jonge schrijfster in de stad aan voor het maken van een toeristische reisbeschrijving. Daar stuit ze op een muur van wantrouwen. Men is er slechts met één ding bezig: de naderende terechtstelling van de seriemoordenares Gesche Gottfried, en dat is geen reclame voor de stad. Tijdens haar zoektocht naar de feiten wordt de schrijfster onbedoeld de zaak van de gifdoodster ingetrokken…
Psychiatrische stoornis
Gesche Gottfried was de laatste persoon die in Bremen in het openbaar werd geëxecuteerd. Vandaag de dag vermoedt men dat zij leed aan de psychiatrische stoornis ‘Münchhausen by proxy’, een niet ongebruikelijk syndroom bij vrouwelijke seriemoordenaars.
Peer Meter (tekst) en Barbara Yelin (tekeningen) bewerkten deze historische tragedie tot een intens en pakkend verhaal.
• | De zomer van haar leven |
Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.