Originele fullcolor tekening van Carol Voges,
bekend als illustrator van o.a. Sjors en Sjimmie, sesamstraat,
en vele andere kinderboeken.
afm. 41 x 29 cm. in redelijke staat.
Carol Voges (geboren te Amsterdam, 19/6/1925, overleden op 10/1/2001) ontwikkelde een vroege belangstelling voor tekenen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kon hij aan de slag in de animatiestudio van Joop Geesink, waar hij onder meer meewerkte aan een promotiefilm voor de Nederlandse Spoorwegen, 'Pierus Peddelaar'. Hij werkte vervolgens in de Toonder-Geesink studio als tekenaar voor de vroege 'Tom Poes' afleveringen. Tijdens de oorlog maakte Voges verder satirische tekeningen voor het verzet, evenals illustraties voor bladmuziek.
Hij verving de Joodse tekenaar Bob Uschi als sportcartoonist in De Telegraaf. Na de oorlog was hij een van de voornaamste illustratoren van De Volkskrant. Voor deze krant maakte hij ook zijn bekendste strip, 'Pa Pinkelman', waarvoor Godfried Bomans de tekst schreef. Het eerste verhaal van de serie verscheen van 11 november 1945 tot 3 juni 1946 in de Volkskrant. De eerste zes afleveringen waren getiteld 'De Avonturen van Pa Knetterteen'. 'Pa Pinkelman' bleef tot 1954 in De Volkskrant verschijnen.
De strip dankte zijn grote populariteit aan de totaal absurde verhalen van Godfried Bomans, waar meerdere malen bekende Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders en politici in optraden. Ook Bomans zelf trad regelmatig als "De Schrijver" in de verhalen op. In 1977 maakte Voges de decors voor een televisiebewerking van Pa Pinkelman en Tante Pollewop.
Naast Pa Pinkelman tekende Voges vanaf 1946 onder andere 'Jimmy Brown, sportheld nr.1', op tekst van H.J. Looman, over een zeer sportieve aap, die het zelfs nog werd geselecteerd voor de Oranjehemden. 'Professor Creghel' in het Rotterdams Kwartet (1947-1956), 'Hertog Lieverlui dan Moe' in De Tijd (1948-1949), 'De Bewoners van Laag-Wapperen' in Kris-Kras (1956-1957) met tekst van Han G. Hoekstra. Voor Olidin tekent hij 'Opa' (1957-1962) en 'Mex' (1962- 1963), Voor Sjors tekent hij tussen 1963 en 1967 'Dinkie', 'Bertram' (1968-1969), en 'Sjors van de Rebellenclub'.
'Mario en de Toverpluisbloem' verschijnt in 1965 en 1966 in Libelle. Het verhaal is geschreven door Lea Smulders. Het voorwoord luidt als volgt: "Mario en de Toverpluisbloem is ontstaan uit de opvatting dat ook voor heel jonge mensen alleen het allerbeste goed genoeg is. De schrijfster, Lea Smulders, zegt over dit boek: "Het spijt me helemaal niet, dat ik eraan begonnen ben. Ik vind het schrijven van een strip enig." Carol Voges, de tekenaar, zegt: "Lekker tekenen! Gekke poppetjes met lange neuzen. Jongetjes met een heel gekke muts. Ik kan er zelf wel om gillen.""
Voor Bobo tekent hij 'Wolla-Wolla' in 1972. Voor Donald Duck tekent hij ondermeer veel covers, korte verhalen van Donald Duck, Dombo en Tom en Pieter. Veel van zijn werk is ook in boekvorm verschenen. Vooral door zijn wat mollige, ronde stijl blijven de Disney-verhalen van Voges altijd goed herkenbaar. Zijn laatste levensjaren verbleef Voges in het Rosa Spierhuis in Laren, waar hij door bleef werken in zijn als tekenstudio ingerichte kamer. Op hoge leeftijd maakte hij nog steeds 'Sesamstraat' illustraties voor Bobo.